Colau acorda amb el PSC invertir 236 milions a rehabilitar habitatges i espai públic
L’Ajuntament de Barcelona preveu invertir en aquest mandat 236 milions d’euros en mesures de rehabilitació d’habitatges, edificis i espai públic per potenciar aquest sector i millorar l’habitabilitat i l’eficiència energètica. Es pretén destinar 80 milions a rehabilitar habitatges i edificis privats; 32.800.000 a immobles municipals, i altres 123 milions a la rehabilitació integral de l’espai públic. Ha destacat que, amb la mesura, el Govern d’Ada Colau pretén revertir desigualtats i atendre l’emergència habitacional augmentant el…... Veure article
L’Ajuntament de Barcelona preveu invertir en aquest mandat 236 milions d’euros en mesures de rehabilitació d’habitatges, edificis i espai públic per potenciar aquest sector i millorar l’habitabilitat i l’eficiència energètica. Es pretén destinar 80 milions a rehabilitar habitatges i edificis privats; 32.800.000 a immobles municipals, i altres 123 milions a la rehabilitació integral de l’espai públic. Ha destacat que, amb la mesura, el Govern d’Ada Colau pretén revertir desigualtats i atendre l’emergència habitacional augmentant el parc d’habitatge social; avançar en l’eficiència energètica; garantir la qualitat del patrimoni arquitectònic, i fomentar la creació d’ocupació reconduint el sector de la construcció cap a la rehabilitació.
Ajudes i barems socials:
Montaner ha avançat que els ciutadans podran sol·licitar a partir d’aquest dimarts els ajuts a la rehabilitació d’habitatges, que en aquest any compten amb un pressupost inicial de 6,7 milions -als quals se sumaran altres aportacions, també de la Generalitat- i amb novetats respecte a convocatòries anteriors, com ajudes per rehabilitar interiors. A més, les ajudes d’aquest any inclouen per primera vegada barems socials per afavorir l’accés de les famílies amb rendes més baixes, i també incorporen subvencions per utilitzar materials de baixa petjada ecològica i per a edificis catalogats, i un programa d’ajudes per a conjunts residencials de especial interès, ha explicat Montaner.
Ha destacat que aquests barems socials pretenen garantir que els ajuts arribin a tota la ciutat, ja que “a les zones més pobres, com Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí , hi ha hagut menys intervencions perquè hi ha menys capacitat de demanar ajudes, per lo que l’Ajuntament ha de ser pro actiu per arribar als que més ho necessiten”, cosa que també ha defensat Sanz.
Les subvencions per a patologies estructurals, millores energètiques globals i ascensors podran ser del 50% fins a un màxim de 60.000 euros, mentre que les millores energètiques parcials i obres d’elements comuns -com façanes i teulades- seran del 35% i el 25% respectivament, amb un màxim de 30.000 euros, i Montaner ha concretat que, entre les ajudes complementàries, figuren les vinculades a cohesió social, que es podran cobrir al 100% i sense límit.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.